Beltéri ajtók

Sopron beltéri ajtó referenciáink

A beltéri ajtó funkciója kicsit más, mint a bejáratié. Az utóbbinak biztonságosnak kell lenni olyannak, amire ha esténként ráfordítjuk a kulcsot, megnyugvást érzünk: ide már senki nem fog belépni, akit nem akarunk beengedni.

A beltéri ajtó más, ezzel nem akarunk senkit sem kizárni. De mégis kellenek a család intimitásához és a lakás esztétikumához.
Mielőtt elkezdene keresgélni Sopron egyedi bútorkészítés, Sopron beltéri ajtó lehetőségei között, érdemes pár szempontot átgondolni. A legelső az, hogy a beltéri ajtó milyen funkciót fog betölteni, milyen helyiségeket választ el egymástól, ezeknek milyen a klimatikus jellemzői. Ezek meghatározzák a beltéri ajtó alaptulajdonságait, szerkezetét, felületi kialakítását és azt, hogy érdemes-e üvegablakkal díszíteni.

Egy sötétebb helyiségnél jó opció üvegezést használni, hiszen ez megvilágít egy árnyékos szobát. A katedrálüveg nemcsak fényesebbé tesz egy ablaktalan fürdőszobát, de nagyon mutatós megoldás is. Viszont nem a legjobb döntés egy gyerekszoba ajtaját beüvegezni. Egy baleseti ambulancia dolgozói sokat mesélhetnek az ellenjavallatokról. Kisgyerekes családoknál egyébként sem jó ötlet egy üvegezett ajtó, mivel egy kergetőzés vagy elvadult játék könnyen végződhet balesettel. Megoldást jelenthet viszont a beltéri ajtóra ragasztott biztonsági védőfólia.

Ha az Ön igényei azt követelik, hogy a lakást jól át lehessen szellőztetni, akkor fontos, hogy legyen szellőző rés a beltéri ajtón. Ez főleg cirko fűtésű lakásoknál lényeges követelmény, de olyan helyiségek beltéri ajtajára is érdemes szellőző rést készíteni, amikre jellemző a nagy páratartalom.

A fa sajnos megvetemedhet, ezért eltérő hőmérsékletű vagy páratartamú szobák közé nem érdemes tömör fa beltéri ajtót beépíteni. Több technika is van, amivel ezt el lehet kerülni, amivel a fa beltéri ajtó tartós minőségű és esztétikus is lesz. Sopron asztalos mestere Önnek is segít megtalálni a legjobb belétri ajtó megoldást.

Kérjen ajánlatot

Forduljon hozzánk bizalommal!