Gardrób

Sopron gardrób szekrény referenciáink

Egy laikus elsőre talán el sem hiszi, azt hogy egy gardrób szekrény megtervezése és kivitelezése mennyi munkát igényel. Szerencsére Sopron asztalos mesterei ezt a problémát is megoldják, a Sárga Fagyöngy Bt. már rengeteg egyedi gardróbot készített, így az Ön igényei megvalósítására is készen állunk. Sopron egyedi bútorkészítés lehetőségei végtelenítettek.

Mint minden bútornak, a gardrób szekrénynek is meg kell felelnie pár praktikus szempontnak, amiket mindenképpen át kell gondolni, mielőtt megrendeli tőlünk ezt a berendezést. Az egyik legfontosabb szempont a gardrób mérete. Két tényező is alakítja ezt a paramétert. Az egyik a lakás alapterülete, hogy mekkora részt tudnak ebből Önök a gardrób szekrény elhelyezésére szánni. A másik pedig az a ruhamennyiség, amit el kívánnak helyezni a bútorban. Ennek megtervezéséhez tudni kell, hogy egy vállfán tárolt  ruha mélysége hatvan centiméter. Az összehajtogatott ruhák nagysága ennél, kisebb egy pulóver ezen a módon nagyjából negyven centi széles helyet foglal el.

A gardróbszekrény magasságát a leghosszabb ruha szabja meg, ami általában a hosszú kabát vagy a nagyestélyi. Ezek olyan 150-180 centiméterig szoktak elmenni. De még számolni kell azzal is, hogy az akasztós rész alatti területet sokszor polcokkal, fiókokkal szokták kitölteni.

Ha egy lakásban nincsen külön gardrób, akkor helyet kell neki találni. Érdemes a fenti adatok alapján átgondolni, hogy az Önök lakásába melyik terület lenne nélkülözhető, hol legyen a gardrób. Sajnos itt van még kényszerítő tényező, mégpedig az, hogy a gardrób elhelyezkedését meghatározza az is, hogy a lakás azon pontján legyen, ami praktikus a készülődés szempontjából. (Egy előszobában például kevesen szeretnek öltözni, a gardrób helyen leginkább a hálószobában vagy a fürdő mellett van.)

A legtöbb gardrób fogasokból, akasztós részből, fiókokból és polcokból áll. Mielőtt megrendeli ezt a bútordarabot érdemes azt is átgondolni, hogy Önnek vannak-e speciális kívánságai. Ma már léteznek könnyen gyűrődő ruhadarabok elhelyezésére szolgáló tálcák vagy speciális fiókok sok apró résszel, amikben zoknikat, nyakkendőket lehet tárolni. Ezek előlapja akár műanyagból is készülhet, hogy Önnek ne kelljen kinyitnia őket az áttekintéshez.

Kérjen ajánlatot

Forduljon hozzánk bizalommal!