Rólunk

Sopron asztalos mestere

Sopron asztalos mestereit is a korábbi mesterek munkái, szenvedélyei ihlették meg! Egy patinás és történelmi korokat megidéző városban, nemcsak az épületek kinézete fogja meg a látogatót, hanem az azokban lévő bútorok is lenyűgözik a szépségre vágyóakat. Így nem véletlen, hogy Sopron asztalos múltja is legalább olyan mély, mint történelme vagy építészete. A megszálló császári csapatok tisztjeinek vagy a Selmeci Akadémia jó családból származó hallgatóinak nem volt mindegy, hogy milyen asztalnál ebédelnek, hová ülnek le vagy milyen ágyon hajtják álomra a fejüket.

Így Sopron asztalos ipara rohamosan fejlődött. Sopron asztalos emlékei máig megtekinthetőek. Gyönyörű bútorok láthatók a Sopron Múzeum Fabricius-ház Polgári lakások kiállításán, a Bécsi u. 3. szám alatt pedig megcsodálható az a XVIII. századi, barokk lakóház, ami sokáig az asztalos mestereiről híres Hauser család tulajdona volt.

A határ menti kisváros ezt a hagyományát még mindig őrzi, ha Ön egyedi bútorokra vágyik, akkor Sopron asztalos mesterei között megtalálja azt, aki keres. Mátyás Csaba asztalos mester nemcsak a szakmai precizitást és a hibátlan kivitelezést garantálja, hanem azt is, hogy a bútor nem egy darab termék lesz, hanem otthona része.

Egy szériagyártmány is lehet minőségi és esztétikus, de hiányozni fog belőle az Ön elképzelése, ízlése vagy vágya, amit Sopron asztalos mesterei értő kezekkel építenek bele remekműveikbe.

Egy kis szakmaibb bemutatkozás

Ki garantálja, hogy megálmodott bútorai az elképzelései szerint készülnek el? Mátyás Csaba 1991-ben végzett Okleveles Faipari Mérnökként a Soproni Erdészeti és Faipari Egyetem Faipari Mérnök Karán.

Cégünk tevékenységét saját telephelyén mintegy 200m2-en végzi Sopronban. Munkatársaink mindegyike faipari technikusi végzettségű és átlagban 15 év szakmai gyakorlattal rendelkezik.

Tevékenységünk, amely magában foglalja a tervezést, gyártást és a helyszíni beszerelést, elsősorban a kisszériás és egyedi bútorok gyártása. Termékeink előállításának minden egyes munkafázisa saját szakembereink által az üzemünk területén történik.

Az általunk használt alapanyagok : tömörfa, furnéros és festett termékek.  A felhasznált alapanyagok több, mint 90%-a német és osztrák gyártóktól származik. (Schachermayer : vasalatok, Akzo Möbel : pácok, felületkezelő anyagok, Egger, Fundermax : lapanyagok, dekorlemezek, Würth : szereléstechnika, Lichtenstein : furnér, tömörfa)